Alegerea mărimii potrivite

Suntem siguri ca stii deja cat este de important sa iti cumperi pantofi pe masura picioarelor tale. Insa in zilele noastre, cand reteaua de cumparaturi online s-a extins cu repeziciune, uneori este mult mai la indemana oricui sa cumpere diverse produse online, incluzand pantofii. Spre deosebire de cumparaturile clasice, care iti ofera posibilitatea de a incerca perechea de pantofi pentru a descoperi daca acestia ti se potrivesc, in mediul online, este esential sa cunosti cu exactitate masura pe care o porti la incaltaminte.

Astfel, vei evita diversele neplaceri, care includ atat riscul de a comanda pantofi care nu sunt de marimea potrivita, cat si neplacerile cauzate de incaltamintea nepotrivita. O incaltaminte este necesar sa fie pe marimea picioarelor tale, atat din motive legate de confortul tau, cat si din motive medicale, asa cum este lesne de inteles.

Iti vom oferi, asadar, un scurt ghid, care sa te ajute sa alegi marimea potrivita la incaltaminte. Poti utiliza acest ghid pentru cumparaturile pe care le vei face de acum atat in mediul online, cat si in clasicele magazine de incaltaminte.

Cum sa masori corect marimea piciorului

  1. Pregateste o foaie. Este indicat sa ai la indemana o coala A4, insa daca nu ai disponibila o astfel de foaie, orice coala de hartie este buna, cu conditia sa fie mai mare decat talpa piciorului tau. Aseaza foaia pe jos, pe o suprafata plana.
  2. Aseaza-ti piciorul pe hartie. Este recomandat sa asezi piciorul in functie de cum vei purta pantofii pe care doresti sa ii achizitionezi – desculta sau cu sosetele sau ciorapii pe care ii vei utiliza cel mai des la incaltamintea dorita. De asemenea, este de preferat sa faci acest lucru stand jos, nu in pozitia de stat in picioare.
  3. Deseneaza conturul piciorului tau pe hartie. Utilizeaza, de preferinta, un creion sau un pix, pentru a desena conturul exact al piciorului tau pe hartie.
  4. Incadreaza conturul piciorului intre linii trasate cu un liniar. Folosind liniarul, traseaza cate o linie dreapta de-a lungul ambelor parti ale piciorului, precum si deasupra degetelor si a calcaiului.
  5. Masoara lungimea si latimea piciorului. Folosind un liniar, masoara centimetri dintre cele doua linii paralele aflate pe ambele parti ale piciorului tau – atat pentru liniile de la margini, cat si pentru cele de la degete si calcai. Noteaza aceste numere.

Recomandari de urmat

Alaturi de pasii pe care sunt prezentati anterior, este important sa stii ca sunt si cateva recomandari de urmat, pentru a te asigura ca alegi marimea potrivita a incaltamintei. In primul rand, este important ca la masuratorile pe care le faci urmand pasii anterior mentionati, sa ai in considerare marimea mai mare. Astfel, la lungime, vei alege masura de la degetul mare pana la cel mai indepartat punct al calcaiului. In ceea ce priveste latimea, vei alege distanta dintre cele mai indepartate puncte ale latimii piciorului tau.

O a doua recomandare este sa ai in vedere faptul ca, in general, este posibil ca picioarele sa prezinte o mica diferenta la dimensiuni. In acest sens, iti recomandam sa masori ambele tale picioare, iar in cazul in care masuratorile difera, chiar si putin, sa ai in vedere masura mai mare pentru determinarea marimii incaltamintei care ti se potriveste.

In al treilea rand, insa de asemenea important, in cazul in care piciorul tau se afla intre doua marimi, este recomandat sa alegi marimea superioara, pentru a evita riscul ca pantofii sa iti creeze disconfort in timpul purtarii.

Ghid mărimi

Alaturi de recomandarile din acest ghid este de asemenea esential sa ai in vedere masuratorile utilizate pentru incaltamintea pe care doresti sa o achizitionezi. De aceea, inainte de a comanda o pereche de incaltaminte, este important sa verifici sistemul de masuratori care sunt utilizate pentru produsul dorit.